Épületszigetelés injektálással

Épületszigetelés injektálással talajszint fölött és alatt

Helység: Kazincbarcika
Épület jellege: volt iskola, irodaház
Szigetelés: épületszigetelés injektálással talajszint fölött és alatt
Felhasznált anyagok: Aquafin-F, Fix-20-T, Asocret-BM

épületszigetelés injektálássalKomplex pince- és épületszigetelés készítésében vettünk részt Kazincbarcikán, ahol az injektálásért voltunk a felelősek. Talajvíz elleni szigetelést készítettek egy volt iskola épületén, amit irodaházzá alakítottak át. A vízszigetelési tervekben az egész pince vízszigetelése egy- és kétkomponensű Schomburg anyagokkal (Aquafin-1K és Aquafin-2K/M) volt megtervezve, a falszivárgó nedvesség ellen pedig injektálás, amihez szintén a Német gyár termékét kellett használni. A vízszigetelés a következőképpen nézett ki:

  • a fő falak injektálása talajszint fölött
  • a fő falak kenhető szigeteléssel történő védelme belső oldalról egészen az injektálási síkig
  • a pince aljzatának szigetelése kenhető egy- és kétkomponensű anyagokkal
  • a pince válaszfalainak vegyi szigetelése injektálással a mértékadó talajvízszint határa felett
  • a pince válaszfalainak szigetelése kenhető anyagokkal az injektálási síkig

Ezzel a tervvel biztosítható volt, hogy a vízszigetelés teljesen folytonos legyen és még talajvíznyomás ellen is megfelelő védelmet nyújtson. Nézzük meg, hogy az általunk készített épületszigetelés injektálással hogyan is készült lépésről, lépésre.

A meglévő, sérült vakolat eltávolítása, majd a a fugák kikaparása rengeteg időt emésztett fel, de a technológia megkívánja az injektálandó falak ilyen módon történő előkészítését. Az injektálási síkon egy változó szélességű erősített vakolat készült, hogy az injektálás folyamán bejuttatott vegyi anyag a rendeltetési helyén maradjon. Mikor a vakolás elkészült, kijelöltük a furatok helyét, amit gondosan, szintező lézer segítségével jelöltünk be helyiségről helyiségre, hogy a lehető legpontosabb eredményt kapjuk. Főként 50 cm vastagságú falakkal volt dolgunk, így a furatokat csak nagyon minimálisan kellett megdönteni ahhoz, hogy azok egy-két habarcshézagon keresztül menjenek. Akadt dolgunk 90-100 cm-es falvastagságokkal is, ezekben az esetekben mindkét oldalról indított furatok segítségével biztosítottuk, hogy az injektálandó vegyi anyag (Aquafin-F) a falazatot rendesen átjárja. Az épületszigetelés injektálással szépen haladt a maga tempójában, folyamatosan készültek a furatok, amiket aztán sűrített levegő segítségével meg is tisztítottunk, majd többször használható, eltávolítható, fém injektáló pakkereket helyeztünk el bennük. Ezután következett maga a szigetelés, amit alacsony nyomású injektálással készítettünk. Sorra fogytak a 30 kg-os kannák, készült az épületszigetelés injektálással. Egy-egy befejezett helyiség után eltávolítottuk a pakkereket, és a furatokat üregkitöltő habarccsal (Asocret-BM) töltöttük fel. Közben készült az új aljzatbeton vasalása és folyamatosan adták át a helyiségek szerelőbetonját. Erre azért volt szükség, hogy az általunk készített injektálási síkig fel tudják kenni a kétkomponensű, rugalmas bevonatszigetelést is. Az üregkitöltés lassan haladt, de addigra már csak a saját munkánkkal kellett foglalkoznunk, nem kellett várni, hogy az előttünk dolgozó brigád haladjon a saját feladatával. Az általunk vállalt feladatokkal határidőn belül sikerült végezni és azt minden probléma és hiánypótlás nélkül át is vette a műszaki vezetés.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!
Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*