Falszárítás injektálással – Budapest

Budapest családi ház falszárítás

Helység: Budapest
Épület jellege: családi ház
Szigetelés: utólagos vegyi falszigetelés injektálással
Felhasznált anyagok: Aquafin-F

FalszárításEgy idős házaspár keresett meg a Budapest IV. kerületi családi házuk falszárításával kapcsolatban. Az épület falain látszódtak a salétromosodás jelei, a külső vakolat ennek ellenére elég masszívan ellenállt. A részünkről vállalt munkafolyamat az utólagos vegyi falszigetelés, az injektálás volt. Az injektálást külső oldalról tudtuk csak elvégezni, mert belülről nem lehetett elérni az összes érintett falszakaszt többek között a fürdőszoba és a konyha csempeburkolata miatt. Kimértük a belső padlószintet, hogy meg tudjuk határozni az injektálási síkot, ami kb. 70-80 cm magasságra esett a külső talajszinthez képest. A furatokat döntve készítettük el és figyeltünk, hogy tartsuk a megfelelő furathosszt és furattávolságot egyaránt. Néhány helyen el kellett távolítani a csempelapokból készült külső burkolatot/lábazatot is. A kész lyukakat alaposan kitisztítottuk sűrített levegő segítségével, majd egyszer használatos, műanyag injektáló pakkereket helyeztünk beléjük. Az injektálást alacsony (5-8 bar-os) nyomáson végeztük, Aquafin-F injektáló oldattal, mely teljesen száraz és nedves falazatban is kifejti vízszigetelő hatását. Az injektálás a megfelelő mennyiségű vegyi anyag bejuttatásával rendben elkészült, majd a kivitelezés után kb. 2 nappal visszamentünk eltávolítani a pakkereket. A falszárítás fontos része a vakolat, a házaspár ajánlásunkra WTA minősítésű falszárító vakolatot vásárolt és ezzel az anyaggal állították helyre a régóta problémát okozó külső és belső falfelületeket.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!Hozzászólások

 1. Hatvani Józsefné

  Érdeklődnék, hogy lakott házat is tudnak-e injektálni? Mekkora porral, kosszal jár a szigetelés? A vakolatot mindkét oldalon le kell verni a falról?

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönjük megkeresését!
   Megoldható a ház falainak szigetelése abban az esetben is, ha laknak benne, de a relatív nagy zajjal és porral járó beavatkozást ilyen esetekben kívülről célszerű elkészíteni. Ez csak abban az esetben lehetséges, ha az injektálási sík megfelelő helyre kerül. Ehhez mindenképpen szükséges egy helyszíni szemle. A vakolatot lehetőség szerint mindkét oldalon cserélni kell, de olyan helyeken mindenképpen, ahol a salétromosodás már megjelent.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*