Falszigetelés injektálással családi háznál

Falszigetelés injektálással Budapest XVIII. kerületi családi ház

Helység: Budapest
Épület jellege: családi ház
Szigetelés: utólagos vegyi falszigetelés injektálással
Felhasznált anyagok: Aquafin-F

Falszigetelés injektálássalA tulajdonos egy frissen vásárolt családi ház felújításánál a meglévő falak szigeteléséről is szeretett volna gondoskodni. A megoldás: utólagos falszigetelés injektálással. A vakolaton itt-ott látható nyoma volt a nedvesedésnek, így felújítás előtt az egész házat injektáltuk. Szerencsére az általunk használt Aquafin-F injektáló oldat nedves és száraz falazatban egyaránt kifejti vízszigetelő hatását. Fő- és válaszfalak egyaránt voltak a szigetelendő részek között. Gondosan kimértük, hogy hova is kerüljenek a furatok, majd döntött lyukakat készítettünk, melyeken alaposan kitisztítottunk sűrített levegővel. Ezután kerültek a műanyag, egyszer használatos pakkerek a helyükre, melyek segítségével alacsony nyomáson juttattuk a falazatba az Aquafin-F injektáló oldatot. A pakkereken lévő csatlakozás lehetővé teszi, hogy veszteségmentesen juttassuk az injektálóanyagot a falazatba, valamint a bennük lévő apró golyók megakadályozzák, hogy a nyomás miatt visszafolyjon az anyag. Ügyeltünk arra, hogy a 10 cm-enként elkészített furatok mindegyikébe megfelelő mennyiségű kovásító oldat kerüljön a biztonságos vízszigetelés kialakulása végett. Az utólagos falszigetelés injektálással rendben elkészült. A felújítás további részében egyéb vízszigetelések is felújításra/kialakításra kerültek. Felhívtuk a tulajdonos figyelmét, hogy a felújítás során csak jó minőségű, lehetőleg WTA minősítésű falszárító vakolatot használjanak a falak vakolásához. Szerencsére megfogadta tanácsunkat és a piacon fellelhető egyik legjobb vakolat mellett tett le a voksát, mely anyag biztosítja a megfelelő, hosszú távú védelmet a vizes falakkal szemben.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!Hozzászólások

 1. Steixner Ilona

  Ha jól értem a leírást, akkor is meg tudják csinálni a szigetelést, ha éppen nem vizes a fal, vagy olyan falszakaszon, ahol nem is volt vizesedés?

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönjük megkeresését!
   Jól érti, az általunk használt vegyi falszigetelés (sok más anyaggal ellentétben) olyan falazatban is aktiválódik, ami teljesen száraz, így olyan felújítás alatt álló épületeknél is alkalmazható, ahol csak a biztonság kedvéért van betervezve utólagos vízszintes vízszigetelés.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*