Nagy hatékonyságú falszigetelő folyadékkoncentrátum vizes falak nyomás alatti utólagos szigetelésére

Leírás:microsilan

A Microsilan szilikon alapú hibrid koncentrátum, mely hígítás és a falba történő injektálás után vegyi akadályt képez a felszálló nedvességgel szemben. A Microsilan a legújabb vízbázisú szilán technológiával készült: így nagy hatékonyságú és kevésbé szagos injektáló folyadékot eredményez. A Microsilan több összetevőjű formulája révén nem csak gyorsan teszi vízlepergetővé a kapillárisokat, de diffúziós tulajdonsága következtében a szigetelőanyag eloszlása is egyenletesebb lesz.

Fő előnyei tehát:

• Hígítás után is hosszú ideig eltartható
• Nem tűzveszélyes
• Fokozott terjedési tulajdonságok
• A hagyományos injektáló anyagoknál gyorsabb
• Csak a koncentrátumot kell szállítani, a helyszínen hígítható

Előkészületek:

Tegye szabaddá a szigetelendő terület környékét. Takarja el megfelelően a padlót, a járólapokat és az üvegfelületeket, hogy a kicsapódó anyag ne tegyen kárt bennük. Óvatosan távolítsa el a szegélyléceket, majd verje le a vakolatot a látható nedvesedés és/vagy a só kirakódásának vonala felett legalább 50 cm-rel magasabban.

A fúrás:

Határozza meg a szigetelési szintet legalább 15 cm-rel a külső talajszint felett, de a belső padlószinthez a lehető legközelebb. Fúrjon a meghatározott szinten furatokat úgy, hogy a furat átmérője 10-14 mm legyen az injektáló berendezés csövének vastagságától függően, egymástól legfeljebb 17 cm távolságban. A furatokat vagy egyenesen a habarcsfúgába fúrja, vagy ferdén lefelé úgy, hogy a téglát átfúrva a furat vége a habarcsfúgában legyen. A pontos fúrási eljárást határozza meg az első próbafúrások segítségével.

Az injektálás:

Rögzítse a berendezés csöveit a furatokba és kezdje injektálni a Microsilan oldatot 0,7 – 5,5 atm nyomáson. Hosszabb injektálási idő alacsonyabb nyomáson biztonságosabb és egyenletesebb eloszlást biztosít. Ugyanakkor sűrű, nehezen áthatolható falak esetében célszerű magasabb nyomást alkalmazni.

Befejezés:

Az injektálás befejeztével tömítse be a lyukakat homok/cementhabarccsal, vagy műanyagdugóval. Hagyja a falat vakolatlanul ameddig csak lehet a kiszáradási folyamat gyorsítása érdekében.

Visszavakolás:

A szigetelési munka hatásos elvégzése érdekében a visszavakoláskor feltétlenül légpórusos páraáteresztő vakolatot használjon. Raktározás 5 °C felett tárolható. Ne tegye ki közvetlen napsütésnek.