Vízszintes vízzár kapilláris nedvesség elleni szigeteléshezmc oxal hsl

A termék tulajdonságai:

– Erős hidrofobizáló hatás (szilán, sziloxán hatóanyag)
– Optimális penetrációs képesség a vízzel való hígíthatósága miatt (igen jól behatol az aljzatba)
– Térhálósodik az injektálás után
– Különösen jól alkalmazható nagy falvastagságok mellett is
– 95%-os falátnedvesedésig használható

Alkalmazási területek:

– Ásványi alapú falak utólagos szigeteléséhez, fúrt lyukakkal készülő injektált vízszintes vízzár kialakítására a falazatban felszálló kapilláris nedvesség ellen.
– Ásványi alapú falazatok (beton, tégla, kő) homlokzati, lábazati hidrofobizálására
– Alkalmas minden ásványi aljzatra bel- és kültéren egyaránt

Feldolgozás:

Előzetes vizsgálatok
Az utólagos szigetelés kivitelezése előtt, a falazat diagnosztikai vizsgálatát el kell végezni, aminek segítségével megállapíthatjuk a falazat nedvességi fokát, a porózusságát és sótartalmát. Oxal HSL injektálóanyag vízbetörések esetén nem alkalmazható. A próbafúrások sok információval szolgálnak a falazatról (pl. meglévő üregek felderítése, szilárdság, stb.)
Alap előkészítés
A furatok távolságát és eloszlását a helyszíni adottságoknak megfelelően úgy kell megválasztani, hogy a teljes falkeresztmetszetre kiterjedő összefüggő injektálást lehessen elvégezni. Amennyiben a falazatban üregeket, vagy nyitott fugákat észlelünk, úgy azokat Oxal VP IT flow cementszuszpenzióval kell kitölteni.
Alacsony nyomáson végzett injektálás
Az alacsony nyomáson végzett injektálást injektáló csonkokkal végezzük. Az injektálás az előkészített furatokon keresztül maximum 10 báros alacsony nyomáson történik. Az Oxal HSL-t a fal nedvességétől is függő keverési arányban a helyszínen tiszta vízzel kell összekeverni. (ívóvízzel, csapvízzel) A keverési arány 1:12 és 1:20 térfogatarányú lehet. Minőség-ellenőrzés céljából javasolt az injektáló furatonkénti anyagfogyást feljegyezni. Az injektálás után az injektálócsonkokat el kell távolítani a furatokból, vagy le kell ütni a szabadon álló részt, a furatokat pedig Oxal VP IT flow cementszuszpenzióval kell kitölteni.
Kiegészítő termék rendszerek
Só által károsított falazat esetében az Oxal Wertputz javítóvakolat-rendszert ajánljuk. A pincefal külső szigetelésének hibáit a Nafuflex bitumenes szigetelő-rendszerrel ajánljuk kijavítani.
Munkavédelem
Munkavégzés során védőruha, védőszemüveg és védőkesztyű használata javasolt. Kivitelezés közben az evés, ivás, dohányzás kerülendő!
Amennyiben az injektálóanyag bőrre, szembe kerül, legalább 15 percen keresztül bő vízzel kell kiöblíteni! A szemek védelmében javasolt a
gyógyszertárakban kapható tisztításhoz használatos szemcsepp használata! Amennyiben injektálóanyag kerül a szemébe, keresse fel a szemorvosát! Vegye figyelembe a biztonsági adatlapban leírtakat, illetve a munkavédelmi előírásokat!
Egyéb tudnivalók
Javasolt a WTA E-4-4-03/D „injektált falszigetelés kapilláris nedvesség ellen” irányelvet figyelembe venni!