Kérdezz, felelek!

Gyakran ismételt kérdések az injektálással kapcsolatban

 

Kérdés: mi az utólagos vegyi falszigetelés hatásmechanizmusa?

Válasz: a injektálás során a falazatba juttatott vegyi anyag miután szétterül az adott falszakaszban, megszilárdul és egészen egyszerűen fizikai útját állja a víznek azáltal, hogy elzárja a kapillárisokat. Emellett az érintett falszakaszt hidrofóbizálja, azaz víztaszítóvá teszi.


Kérdés: mi az a falkeresztmetszet négyzetméter, amiben az anyagfelhasználás és az ár is meg van adva?

Válasz: egész egyszerűen a falazat alapterülete, melyet úgy kapunk meg, hogy a falvastagságot megszorozzuk az érintett falszakasz hosszával.


Kérdés: mennyi idő alatt készül el az utólagos vegyi falszigetelés és mikor lehet folytatni a vakolást a beavatkozás után?

Válasz: családi házak esetében elmondható, hogy az általunk készített utólagos vegyi falszigetelés általában 1-2 nap alatt elkészül. A vegyi anyag kb. 24 száradási időt igényel, ez idő eltelte után folytatódhatnak a munkálatok.


Kérdés: milyen engedélyei vannak az általunk használt Aquafin-F injektáló oldatnak?

Válasz: a Németországban gyártott Aquafin-F injektáló oldat rendelkezik a Német Műemlékvédelmi és Épületkarbantartási Műszaki Tudományos Társaság (WTA) valamint a Magyar Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (ÉMI Nonprofit Kft.) engedélyével.


Kérdés: minden esetben szükséges a sérült vakolatrész eltávolítása?

Válasz: sajnos a beavatkozást szükségessé tévő jelek, melyek a vakolaton keletkeztek (salétromosodás, táskásodás, mállás) már nem visszafordítható folyamatok, így mindenképpen szükséges a vakolat cseréje.


Kérdés: minden esetben szükséges falszárító vakolatrendszert alkalmazni az új vakolat kialakítása során?

Válasz: mivel általában nincs idő megvárni, míg a falazat teljesen kiszárad, valamint mivel az injektáló oldat megszilárdulása után vízzáró, de páraáteresztő, ezért mindenképpen falszárító vakolatrendszer alkalmazása javasolt.

Nem talált választ esetleges felmerülő kérdésére a gyakran ismételt kérdések között? Ne habozzon, kérdezzen meg minket:

gyakran ismételt kérdésekHozzászólások

 1. Boldizsár István

  Üdvözlöm!

  60-as években épült családi házunk, valószínűleg kisméretű téglából. Néhány helyen (jellemzően az utcafronton) 3-4 évente a külső részen táskásodik, majd elválik a vakolat a falról. Megoldást jelenthet-e az injektálás a problémámra?

  Köszönettel: B.István

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönöm megkeresését!

   Látatlanban nehéz megmondani, lehet egyéb probléma is. Például az esővíz elvezetés megfelelően van megoldva? Utca fronton sokszor jelent ez problémát. Amennyiben minden ilyen lehetőség kizárunk, az injektálás megfelelő megoldást jelent a felszivárgó nedvességgel szemben. Ha éppen laza, málló vakolattal kell megbírkózni, akkor azt eltávolítva célszerűen meg kellene erősíteni a felület egykomponensű vízszigetelő habarccsal, utána lehetséges az injektálás, majd jöhet a légpórusos vakolat. Ha jó állapotban van a vakolat, az injektáláshoz maradhat a falon, de utána erősen ajánlott a cseréje. Ebben az esetben megspórolhatjuk a vízszigetelő réteget.
   További kérdéseivel kapcsolatban is állunk rendelkezésére.

   Válasz
 2. K.G.

  Tisztelt Deák Úr!

  Érdeklődnék, hogy Szeged környékén is vállalnak-e munkát. Társasházunk alsó szintjén lévő lakások falai nedvesednek.

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönöm érdeklődést!
   Az ország egész területén vállalunk szigetelési munkákat, így természetesen Szegeden is. A részletek egyeztetése végett felvettük Önnel a kapcsolatot e-mailen keresztül.

   Válasz
 3. Bakos László

  Tisztelt Cím!

  Mennyi garanciát vállalnak az elvégzett szigetelésre? Szeretném továbbá, hogy megnézzék valóban erre a szigetelésre lenne-e szükségem, ez milyen költségekkel járna!? (Pest megye)

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Kedves László!

   Köszönjük megkeresését.
   Az általunk elvégzett szigetelési munkákra az előírt feltételek teljesítése (sérült vakolatrészek eltávolítása és jó minőségű falszárító vakolat használata) esetén 5 év garanciát vállalunk (a Német anyaggyártó cég szintén ennyit vállal a termékére). Pest megyében díjmentes a helyszíni felmérés.

   Válasz
 4. Takács Károly

  Üdvözlöm!

  Felújítok egy házat, ami vegyes falazatú (tégla, és kő), ezért -mivel nincs fúga- falvágás szóba sem jöhet.

  Az injektálás mennyire megbízható?

  Jelenleg nem tapasztalható komoly vizesedés, de mivel a felszedett parketta alatt tapasztaltam egy kis nedvesedést, akarok nehézlemez szigetelést az ajzatra, és tartok tőle, hogy felviszem a falra a nedvességet. Találtunk szigetelést, de már nagyon régi, törik, nem lehet hozzádolgozni a nehézlemezt.

  Erre a problémára keresek megoldást…

  Szeretném -ha van rá mód- Pécsen megbeszélni valakivel a problémát.

  Várom szíves visszajelzésüket!

  Üdvözlettel:

  Takács Károly

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Örömmel vettük megkeresését.
   Olyan anyaggal, melynek a falazatba juttatás után nem szükséges nedvesség az aktiválódásához, meg lehet csinálni az injektálást (rengeteg olyan munkánk van/volt, ahol “csak” a biztonság kedvéért készült vegyi falszigetelés). Többek közt az általunk használt Aquafin-F kovásító oldat is kifejti hatását száraz falazatban is. Ügyelni kell továbbá arra is, hogy megfelelő injektálási síkot jelöljenek ki, hogy a szigetelés folytonos legyen. Kérem, hogy az info@injektalunk.hu e-mail címre küldje el a telefonos elérhetőségét, hogy megbeszélhessünk egy esetleges helyszíni bejárást!

   Válasz
 5. Ibolya

  Érdeklődnék, hogy a vegyi anyag emberre/állatra nem káros-e?

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönjük érdeklődését.
   Az anyag folyékony állapotban korrozív, de levegőn kb. 24 óra alatt kikeményedik és attól fogva semmilyen veszélyt nem jelent.

   Válasz
 6. Egervári József

  Üdvözlöm!

  Ha önök a falszárító vakolat kialakítását nem vállalják, tudnak-e ajánlani megbízható kőművest? Vagy ezt bármelyik kőműves meg tudja csinálni?

  Válaszat köszönöm.

  Válasz
  1. deakistvanev (Szerző)

   Köszönjük érdeklődését!
   A termékek műszaki dokumentációja alapján bármilyen kőműves meg tudja csinálni, de szívesen ajánlunk mi is kivitelezőt ismeretségi körünkből, ha pedig az utólagos vegyi falszigetelést is el kell végezni, megszervezzük mi az egész munkát. Várjuk megtisztelő árajánlat kérését a honlapunkon vagy e-mailen keresztül.

   Válasz
 7. Egyed Imre

  Jó napot! Injektálásnál 20 cm- enként tesznek anyagot. Hogyan terűl szét a malter meg a tégla miatt,ha nincs hol szétfolynia? Köszönöm

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük érdeklődését.
   Cégünk minden esetben 10 cm-enként készít furatokat (nagyon vékony válaszfalaknál 5 cm-enként) a kivitelezéseink során. Ehhez hozzájön még az, hogy általában 5-6 bar nyomással juttatjuk a falazatba az injektáló folyadékot, aminek ebben az esetben csupán 5-5 cm-t kell “terülnie”, hogy folytonos legyen a vízszigetelés. Értelemszerűen ezt ellenőrizni nem tudjuk, de a tapasztalat szerint működik! 🙂

   Válasz
 8. Lengyel Béla

  A rengeteg információ között nem találtam arra választ hogy ez a szigetelési mód akkor is működik ha éppen nem vizes a fal. minden ősszel probláma nálunk a falak vizesedése.

  Válasz
  1. 32bau

   Örömmel vettük megkeresését.
   Az általunk használt anyag képes akár teljesen száraz falazatban is kifejteni vízszigetelő (hidrofób) hatását és majdan egy nedvesedés bekövetkeztével megakadályozni, hogy a szigetelt falszakaszon átjusson a víz. Több munkánk alkalmával a megelőzés volt az elsődleges cél.

   Válasz
 9. Tóth úr

  Jónapot. társasházban is csinálnak ilyen szigetelést ? sajnos folyamatosan nedvesek a falak, lassan élhetetlen a lakás.

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük érdeklődését.
   Egy helyszíni megtekintést követően tudunk biztos választ adni, de nagy valószínűséggel meg lehet csinálni a szigetelést. A részletek egyeztetése miatt kérem keressen minket telefonon vagy e-mailben.

   Válasz
 10. Halácsi Sándor

  Üdvözlöm! Egyik házunkban a falak teteje fekete (valószínű penész), az alsóbb részeken pedig mállik a vakolta. Ezt meg lehet szüntetni injektálással? Veszprém megyében vagyunk.

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük megkeresését.
   A fekete rész valószínűleg penész, de ezt a hideg falakon lecsapódó pára okozza. Ezzel sajnos nem tudunk mit kezdeni.
   A málló vakolat szinte biztos a felszivárgó nedvesség számlájára írható, ebben tudunk Önnek segíteni. Vegyi anyag falba juttatásával megakadályozzuk a további nedvesség felszivárgását, falszárító vakolat kialakításával pedig biztosítjuk, hogy a fal lélegezni tudjon. Részletekkel kapcsolatban keressük Önt a megadott e-mail címen.

   Válasz
 11. Kapus László

  Üdvözlöm! Érdeklődnék,hogy vályogfalazatú válaszfalat is lehet injektálással szigetelni?

  Válasz
  1. 32bau

   Örömmel vettük megkeresését.
   Az Aquafin-F oldattal lehet vályogfalat is szigetelni. Részletekkel és árakkal kapcsolatban kérem keressen e-mailen vagy telefonon.

   Válasz
 12. Mándoki Róbert

  Üdvözlöm!
  A családi házunk oldalfalai vizesednek a felszálló vízpára miatt. A oldalfalak alsó 20 cm magasságban betonból vannak. ( Eredetileg az alap 20-rel magasabb volt, de a műszaki ellenőr visszaszedette az alapot belül 20-cm-rel)
  Eddig a magasságig vizesednek a falaink, aminek hatása miatt penészes is a fal belül, körben szinte mindenhol.
  Az injektálást el lehet végezni beton oldalfalba is? Igazából a jelenlegi alap szintje alá gondoltuk!

  Válasz
  1. 32bau

   Kedves Róbert!

   Örömmel vettük megkeresését.
   Sajnos az általunk használt technológia a gyakorlati tapasztalatok alapján nem alkalmazható beton falakon. Ehhez valamilyen magasnyomású injektálás szükséges. A helyszínt látni kellene a pontosabb “diagnózis” megállapításához, ugyanakkor felhívnánk arra is a figyelmet, hogy a penészesedés az esetek döntő többségében inkább hőszigetelési, mintsem vízszigetelési probléma. A lakótér magas páratartalmú levegőjéből kicsapódó víz okozza a problémát. Hőszigeteléssel és a páratartalom csökkentésével lehet vele leszámolni.

   Válasz
 13. Kovács Ilona

  Kivül teljesen szigetelt házunk kivülről is lábazaton láthatóan,-belülis, vizesedik. Belül a parketta kezdett vizessé válni. A lábazati szigetelés levételével kiszárítható-e az épület vagy inkább injektáljunk és előbb-utóbb majd kiszárad a fal. Nem régen lett lett belül is felújítva a ház. Csempe, tapéta mindenütt új.

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük megkeresését.
   Jelen pillanatban valószínűleg mindkét oldalról be van zárva a nedvesség! Sajnos hosszútávú megoldás csak úgy születhetne, ha az injektálás mellé a belső oldalon új vakolatrendszer kerülne fel, ami engedi a falat lélegezni. Kérem egy felméréssel kapcsolatban keressen minket a honlapon található bármelyik elérhetőségünkön, konkrét megoldást/ajánlatot csak ezután tudunk készíteni.

   Válasz
 14. Nyári Imre

  Üdvözlöm

  Felújított családi ház 2 belső falán tűnt fel vizesedés nyoma (1-1 folt, amely halványan de látható a fal mindkét oldalán (korábban kétszárnyú ajtó helye let fölfalazva ezen a részen). Az egyik belső fal vékony 12 cm körüli, a másik 18 cm-es. Mindkettő tégla. Sehol máshol nem látható vizesedés. Így csak ez a 2 falszakasz utólagos szigetelése lenne esedékes. Érdeklődnék, hogy önök meg tudnák e oldani a problémát. Helyileg Győr Moson Sopron megye.

  Köszönöm.

  Imre

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük érdeklődését.
   Sajnos ilyen vékony falak szigetelését nem is szoktuk vállalni. Olyan rövid furatokat lehet csak készíteni, amibe szinte semmi injektáló oldat nem fér el, így nehéz vagy lehetetlen megfelelő mennyiségű vegyi anyagot a falba juttatni. A másik probléma a távolság. Az ország egész területén dolgozunk szükség esetén, de nem éri meg ezért a kevéske munkáért ennyit utazni.

   Válasz
   1. Nyári Imre

    Köszönöm a válaszát

    Ez esetben esetleg tudna valami megoldást javasolni?

    Imre

    Válasz
    1. 32bau

     Esetleg valamilyen injektáló krémmel lehetne megpróbálni. Pl.: Aquafin-I380

     Válasz
 15. Pásztor Viktória

  Érdeklődni szeretnék, hogy a vakolat cseréjét a speciális anyagokkal vallják e,miután az injektálast elvégezték?

  Válasz
  1. 32bau

   Örömmel vettük megkeresését.
   Sajnos csak általunk ajánlott, vagy saját kivitelezővel tudja a vakolatcserét megcsináltatni, mi ezt a munkafázist már nem vállaljuk.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*