Referenciák

Belső falak injektálása

Belső falak injektálása alacsony nyomáson

Helység: Budapest XXII. kerület
Épület jellege: társasházi lakás
Szigetelés: belső falak szigetelése injektálással
Felhasznált anyagok: Microsilan

belső falak injektálásaBelső falak injektálása miatt hívtak ki minket egy XXII. kerületi társasházi lakáshoz. Érdekes módon csak a belső, válaszfalakon jelent meg a felszivárgó nedvesség okozta salétromosodás. Az injektálás ilyenkor az egyik legkönnyebben, leggyorsabban megvalósítható szigetelési forma és ez jár a legkisebb rombolással is. Sajnos emellett vannak kevésbé jó tulajdonságai is. Például ez nem egy vízhatlan szigetelés, mivel nem zárja le a pórusokat, pára formájában a nedvesség megjelenhet a falazatban továbbra is. Ezt természetesen ki lehet küszöbölni, erre tökéletes megoldás a falszárító vakolatrendszer alkalmazása. A belső falak injektálása néhány órás munkával elkészíthető, akár már a következő napon le lehet verni a vakolatot és jöhetnek a kőművesek, folytathatják a munkát. A felhasznált szigetelőanyag a Microsilan koncentrátum volt, mely a helyszínen egész egyszerűen vízzel lehetett hígítani. Hidrofobizáló hatású, akárcsak szinte az összes hasonló alkalmazásra készült injektálóanyag. Könnyen és gyorsan behatol a falazatba és ott fejti ki hatását, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!


Málló vakolatú falak szigetelése

Málló vakolatú falak szigetelése injektálással

Helység: Budapest IV. kerület
Épület jellege: családi ház
Szigetelés: málló vakolatú falak szigetelése injektálásos módszerrel
Felhasznált anyagok: Aquafin-F

málló vakolatú falak szigeteléseMálló vakolatú falak szigetelése alacsony nyomású injektálással. Ezt a munkát végeztük egy kedves hölgynek a IV. kerületben. Elég rossz állapotban voltak a falak ottjártunkkor, de azért mentünk, hogy ez a későbbiekben megváltozzon és úgy is maradjon. Az Aquafin-F-fel történő alacsony nyomású injektálás hatásmechanizmusa, hogy víztaszítóvá teszi a kapillárisok oldalfalait, így akadályozva meg, hogy a nedvesség felszivárogjon a falazatban. Ehhez a következőkre volt szükség:
– az injektálási sík meghatározása (ehhez szem előtt kellett tartani, hogy belső és külső talajszint felett legyen a furatok kezdete és vége)
– döntött furatok készítése egymástól 10 cm-es távolságra (a furatok hossza kb. 5 cm-rel rövidebb a fal vastagságánál)
– furatpor eltávolítása sűrített levegővel
– injektáló pakkerek elhelyezése (ezek segítségével szinte veszteségmentesen juttatható a vegyi anyag a falazatba)
– injektálás Aquafin-F felhasználásra kész oldattal (15 kg/fkm2 anyagfelhasználással)
– injektáló csonkok eltávolítása
Idáig ezek a mi feladataink voltak, ezen túlmenően a szükséges munkálatokat az általunk ajánlott kőművesek végezték:
– sérült vakolatrészek eltávolítása
– felület tisztítása
– gúzoló vakolat felvitele legalább 50%-os fedéssel
– falszárító alapvakolat kialakítása a megfelelő vastagságban (2-3 cm minimálisan ajánlott)
Ezen túlmenően a festőknek is oda kell figyelniük, milyen anyagokkal dolgoznak. A simító réteg és a festés is légáteresztő kell legyen. Ha ezeket a lépéseket betartjuk, a málló vakolatú falak szigetelése injektálással egy hosszútávú megoldás.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!