Utólagos falszigetelés készítése

Utólagos falszigetelés készítése családi háznál

Helység: Gödre (Baranya megye)
Épület jellege: családi ház
Szigetelés: utólagos vegyi falszigetelés injektálással
Felhasznált anyagok: Aquafin-F

utólagos falszigetelés készítéseEgy holland hölgy megbízásából kerestek meg minket, egy Gödrén lévő, nemrég felújított családi házzal kapcsolatban. A megkeresés tárgya: utólagos falszigetelés készítése. Az épületen jól látható nyomai voltak a felszivárgó nedvesség okozta problémának. Sajnos a meglévő vakolatot az injektálás után el kell távolítani, de először nézzük hogyan készítettük el az utólagos falszigetelést. A külső-, belső szinteket figyelembe véve kijelöltük a furatok helyét, melyeket ezután 12 mm átmérőjű fúrószárakkal készítettünk el, döntve azokat, hogy falvastagság függvényében egy vagy több fugán is keresztülmenjenek. Erre elsősorban azért van szükség, hogy az AQUAFIN-F injektáló oldat megfelelően át tudja járni a fal szerkezetét. Az esetek többségében hajolgatni kell, hogy el tudjuk készíteni a furatokat, itt állványt kellett készíteni a magas lábazat miatt. A “furatpor” olyan vizes volt, hogy a falon nedves foltot hagyott. A furatokat kitisztítottuk sűrített levegő segítségével, majd elhelyeztük benne a fém pakkereket. Ezek segítségével tudjuk nyomással bejuttatni az injektálandó vegyi anyagot a falba és nyomás alatt tartani, míg az fel nem szívódik. Az utólagos falszigetelés készítése alacsony, kb. 5-7 bar-os nyomáson történt. Néhány órával a furatok injektálása után el tudtuk távolítani a pakkereket, hogy újabb furatokba elhelyezve azokat folytatódhasson a munka. Ügyelve arra, hogy a megfelelő mennyiségű, azaz 15 kg/fkm2 anyag a falba jusson, az utólagos falszigetelés készítése ezen munkánál két napot vett igénybe.

Önnek is hasonló problémája van? Kérjen árajánlatot!
Hozzászólások

 1. Rózsa Tibor

  Utólagos falszigetelés készítését vállalják Hatvanban is? Szeretném, ha felmérnék a házat és az alapján kérnék Önöktől árajánlatot!

  Válasz
  1. 32bau

   Köszönjük megkeresését.
   Természetesen megoldható a hatvani munkavégzés. Kérem küldje el e-mail címünkre az elérhetőségeit, hogy egy helyszíni megtekintést tudjunk egyeztetni.

   Válasz

Írj hozzászólást

Az email címet nem tesszük közzé.

*